Kwaliteit, passie en ambacht uit Zoetermeer

Karaktervolle bieren brouw je niet zo maar ...

Drie vrienden op een missie om Nederlands meest karaktervolle bieren te brouwen. In 2016 komen Loek, Viresh en Rodin (ook meteen de achtergrond van onze naam: LVR Breweries) bij elkaar en opperen om zelf eens een biertje te brouwen. Als derde stad van Zuid-Holland verdient Zoetermeer een eigen craft brouwerij. Snel daarna wordt er een brouwpakket gekocht, waarna de eerste biertjes gebrouwen worden, alhoewel er niet echt van een succes mag worden gesproken.

Proeven en evalueren is het devies! Al snel wordt er een moutmolen aangeschaft, grotere pannen, volwaardige koelsystemen en begint de zoektocht naar de beste IPA van Nederland; de Z.IPA is geboren! Een karaktervolle en fruitige India Pale Ale, op basis van Herkules, Cascade, Centennial en Citra hoppen.

LVR Breweries zoekt de grenzen op tussen de bierstijlen en brouwt smaakvolle, gebalanceerde, maar ook uitdagende bieren! We laten ons inspireren door de bieren die de drie vrienden zelf lekker vinden, voornamelijk de IPA's uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast hebben we in 2021 een nieuwe range aan bieren geïntroduceerd, namelijk het zogenaamde traditioneel Belgisch assortiment, om te beginnen met LVR Blond en LVR Tripel.

We blijven onze zoektocht naar de meest karaktervolle bieren voortzetten, gewoon vanuit Zoetermeer.